Geen rijke vennootschap met een arme eigenaar

Gastblog Bank Van Breda

Ontdek hoe uw vennootschap de motor kan zijn voor uw privévermogen.

1. Zet uw vennootschap aan het werk

Zoals u ’s ochtends de koffiezet aan het werk zet om voluit te genieten van die eerste kop, kunt u ook de vennootschap als motor inschakelen om uw privévermogen op te bouwen. Hoe werkt dit dan precies? We belichten graag de verschillende opties om op een fiscaalvriendelijke manier geld over te hevelen naar uw privé.

Ontdek hoe

2. Ga voor evenwicht tussen professioneel en privé

Streeft u ook naar een slim evenwicht tussen uw professioneel en privévermogen? Logisch. Een rijke vennootschap met een arme ondernemer is nooit een goed plan. U wilt toch ook op een vrij moment zorgeloos kunnen genieten van uw favoriete koffie met de nodige toeters en bellen? De juiste verhouding tussen de uitkeringsopties binnen uw totaalinkomen, daar gaat het om. Het grote verschil zit vaak in een klein hoekje. Laat u daarom ook hierin begeleiden.

Meer weten

3. Geniet privé van uw werk in de vennootschap

Een mooi evenwicht tussen werk en privé is essentieel voor uw welzijn en gezondheid. Ook het vinden van een balans tussen uw professioneel en privévermogen is belangrijk voor uw gemoedsrust. Wie hard werkt, mag volop genieten. Schakel uw vennootschap ook in als motor voor uw persoonlijk geluk. Wij adviseren u graag zodat u ook privé optimaal kunt genieten van uw inzet in de vennootschap.

Slim evenwicht

Download hier onze informatiebrochure

In deze informatiebrochure ontdekt u:

  1. 5 redenen om een vennootschap op te richten
  2. wat de vennootschapswet (sinds 2019) inhoudt
  3. hoe u minder belastingen betaalt dankzij uw vennootschap
  4. hoe u binnen uw vennootschap kan beleggen

Informatiebrochure vennootschap als motor voor uw privévermogen


24/04/2025

Terug naar het overzicht

Opvolgersscan

Als eigenaar/bedrijfsleider van je familiebedrijf heb je wellicht het liefst dat één of meerdere kinderen op een bepaald moment het roer overnemen.

Maar hoe bepaal je als ouders objectief of je kinderen hiervoor aangewezen zijn? Patrick De Schutter ontwierp hiervoor de Opvolgersscan.

Een niet-familiale CEO: zes aandachtspunten

Samenwerken met een niet-familiale CEO loopt niet steeds van een leien dakje.

Jozef Lievens stipt 6 factoren aan die het aantrekken van en de samenwerking met een externe CEO kunnen maken of kraken.

Meer weten?

Vier soorten governance in het familiebedrijf

Er wordt vaak beweerd dat governance in familiebedrijven complexer is dan in niet-familiebedrijven. Dat is ongetwijfeld juist. De oorzaak hiervoor is te vinden in het feit dat een familiebedrijf bestaat uit een aantal componenten die elk een aparte soort governance vereisen.

Volgens Jozef Lievens zijn er vier soorten governance vereist :

  • ownership governance
  • business governance
  • family governance
  • wealth governance
Lees meer

Raad van bestuur of raad van advies

Veel familiale ondernemers stellen zich de vraag of ze beter met een echte raad van bestuur of met een raad van advies van start gaan. Volgens Sofie Lerut hebben beide pistes zekere voordelen, maar er zijn belangrijke verschillen.

Lees meer