Dag van het Familiebedrijf

De Dag van het Familiebedrijf is hét jaarlijkse treffen voor al wie actief is in een familiebedrijf. Het evenement heeft telkens plaats in oktober en is bedoeld voor bedrijfsleiders en bestuurders van familiebedrijven, maar ook voor hun medewerkers.

Op de Dag van het Familiebedrijf staat telkens één thema centraal. In het verleden ging het ondermeer om best practices voor families met een bedrijf, opvolging en jongeren in familiebedrijven, groei en waardecreatie door familiebedrijven, de rol van vrouwen in het familiebedrijf,… In 2017 draaide alles rond samenwerken in het familiebedrijf.

Het thema wordt telkens geïllustreerd aan de hand van relevante en boeiende cases van familiale bedrijfsleiders en interventies van andere deskundigen, die hun ervaringen en inzichten delen. IFB kiest niet voor zware theoretische beschouwingen, maar wel voor inspirerende praktijkverhalen. Uiteraard is er ook veel ruimte voor interactie en netwerking.

Terugblik: Samenwerken in het familiebedrijf

Samenwerken is erg belangrijk voor het succes van familiebedrijven. Bovendien neemt samenwerking in familiebedrijven vele vormen aan. Zowel tussen generaties, tussen broers en zussen en tussen neven en nichten. Op de Dag van het Familiebedrijf in de Gentse Handelsbeurs werd op 3 oktober 2017 in kaart gebracht welke de succesfactoren zijn voor samenwerking en hoe die best wordt georganiseerd en gestructureerd.

Frederik Anseel, professor Organisational Behaviour aan de King's College Business School of Londen, deelde zijn modellen en succesfactoren voor samenwerken in het familiebedrijf. Daarna volgden praktijkverhalen van Dominique Valcke (Stadsbader), van Sara en Dieter Soens (Ijsfabriek Strombeek) en van Toon Bossuyt (Boss Paints).

Benieuwd naar het volledige verslag of naar de foto's van een alweer meer dan geslaagde editie van de Dag van het Familiebedrijf? Klik dan verder via onderstaande links.

Volgend jaar vindt de Dag van het Familiebedrijf plaats op dinsdag 2 oktober 2018.

Lees het verslag

Bekijk het fotoalbum van de Dag van het Familiebedrijf 2017